divendres, 27 de febrer del 2009

Crepuscle, Stephenie Meyer

Autora: Stephenie MEYER
Títol: Crepuscle.
Editorial: Alfaguara




CREPUSCLE


L’amor vertader és inmortal.


Tot el que coneixes sobre els vampirs és incert”, comenta Stephanie Meyer, l'escriptora de la saga Crepuscle.
Nens, adolescents i adults estan llegint ja el llibre que ara arrasa pel món sencer.
Una nova classe de vampirs on l'all no els afecta, el sol tan sols els fa estar més bells encara, i ni tan sols tenen els ullals afilats. Li tenen més semblat als herois, poden llegir ments, tenen força sobrehumana, veuen el futur i fins i tot poden canviar els estats d'ànim.
Crepuscle tracta sobre l'amor d'una jove i tímida noia que es diu Bella Swan, que descobreix els secrets que espera sota la cara angelical el seu primer amor, Edward Cullen. Després del retorn al petit poble on Bella passava les vacances quan era petita, s'interessa per les llegendes i mites que es comenten de la família Cullen, o com els anomenen allà, “els freds”. I a poc a poc descobreix que, evidentment, el secret que guarda aquesta estranya però atractiva família és que són vampirs.
Al llarg de la història, la jove noia lluita per la seva inmortalitat per a poder estar la resta de la seva existència al costat de Edward. Crepuscle, Lluna Nova, Eclipsi i A Trenc d’Alba són els quatre llibres al complet.
Després de Crepuscle, la història es basa també amb el personatge Jacob Black, el millor amic de Bella i del que també acaba enamorant-se, i enemic natural dels vampirs. En aquest triangle d'amor adolescent, Bella haurà de viure desenganys amorosos, enfrontar-se a la mort i decidir per qui batega -o deixarà de bategar- el seu cor.

Hi ha crítiques de tots els tipus sobre la pel·lícula que fa poc va sortir en cinemes, ja que alguns dels adolescents lectors d'aquests llibres no es mostren molt d'acord en els actors que han donat vida als seus personatges favorits. “No podia trobar a algú tan perfecte com es descriu en el llibre”, diu Stephanie a entrevista.
Però malgrat tot, després de la sortida en cinemes del primer tom de la saga, els llibres de Crepuscle han augmentat en vendes i molta gent està esperant ja la sortida de “la seqüela” de la primera pel·lícula; Lluna Nova. On Bella aconseguirà sortir un poc de la seva depressió amorosa gràcies al seu adorable millor amic Jacob Black.

Lydia Moreno Belmonte, 3r ESO C.